Bruin Metaalbewerking, Koggenrandweg 3, 1775 RG Middenmeer
(+31) 651 390 754 info@bruinmetaal.nl

Diensten

MIG-pag
TIG-lassen
behoort tot de categorie ‘elektrisch booglassen‘. De techniek werkt met een niet-afsmeltende elektrode. Deze is gemaakt van wolfraam, waaraan soms kleine hoeveelheden andere stoffen worden toegevoegd om de kwaliteit van de lasboog te verbeteren. Lastoevoegmateriaal wordt apart, handmatig, in het smeltbad toegevoegd.

MIG/MAG-lassen behoord tot de categorie ‘elektrisch booglassen‘. Deze techniek werkt met een afsmeltende elektrode. Bij dit lasproces wordt tijdens het lassen continu mechanisch een draad aangevoerd. Tussen deze draad en het werkstuk wordt een plasmaboog gevormd. De draad dient enerzijds als elektrode en anderzijds smelt deze af en doet dienst als toevoegmateriaal.

 

draaienklein
Draaien
is een verspaningstechniek, waarbij het product ronddraait en daarmee de snijbeweging uitvoert. De beweging in langsrichting en dwarsrichting wordt uitgevoerd door de beitel. De maximale afmeting van draaiwerk die wij u kunnen leveren is 460mm * 100mm

 

 

 

inffreezen
Frezen is een verspanende bewerking waarbij met gebruik van een roterend gereedschap, de frees, materiaal wordt verwijderd. Frezen is een bewerking die met name wordt gebruikt in de metaal, hout- en kunststofverwerkende industrie.

De uitvoeringsvormen van frezen zijn erg divers. Ruwfrezen, spiebaanfrezen, zaagfrezen enz. Ook varianten met hardmetalen inzetplaatjes worden gebruikt. Daarnaast is de koelmethode van de frezen ook afhankelijk van het te bewerken materiaal. Metaal wordt met koelvloeistof gekoeld (koelvloeistof op organische of synthetische basis), kunststof wordt vaak met perslucht gekoeld. De maximale afmeting van freeswerk die wij u kunnen leveren is 1100mm * 500mm.